Öppettider

Mån 09.00-15.00
Tis-tors 09.00–17.00/fredag.09.00-15.00
Lör 11.00-14.00

Boka på info,adress ring 031-3834860, 070-5776616

Vad letar du efter?

Hem | Våra produkter | Uterum

Förläng sommaren med ett inglasat uterum

Ett komplett uterum helt efter era behov

Det finns inget bättre sätt att förlänga sommaren på än att njuta av en god middag en sen augustikväll. Genom att bygga ett uterum kan du behåll känslan av sommarvärmen och ta del av naturen genom de stora glaspartierna. Det är en stor investering att bygga ett inglasat uterum, vilket också gör det viktigt att göra noggranna övervägningar. ByggKompaniet erbjuder totalentreprenad för uterum och hjälper därmed dig med allt från tips och rekommendationer till att det färdiga uterummet står på plats på tomten.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert
Byggkompaniet platsbygger uterum i Göteborg

Platsbygger uterum i Göteborg

ByggKompaniet erbjuder totalentreprenad, med en personlig service, där vi är med er igenom hela projektet, från ritning till bygglov om detta krävs, till ett färdigmonterat uterum. Tillsammans skapar vi ett uterum som passar era och ert hus behov samt alla förutsättningar ni kan tänkas ha.

Med vår hjälp får du en tillbyggnad av huset som kommer att innebära långa, trevliga kvällar i trädgården, sommar som vinter, samtidigt som ni kan vara trygga i att allt från material och inglasning, till tak och isolering av ert extra rum på tomten, håller en så hög standard som krävs för att både hålla länge och för att kunna utnyttjas till fullo.

uterum

Bygga ett nytt uterum eller göra om en befintlig altan?

Ett uterum är en mer simpel byggnad som är sluten med inglasade väggar. Uterummet kan vara en tillbyggnad med direkt anslutning till huset, men det kan också byggas på en befintlig altan eller som en fristående byggnad på i trädgården – ett så kallad fristående uterum.

Byggkompaniet finns här för dig som vill bygga uterum

Byggkompaniet i Göteborg bygger uterum av hög kvalitet och har både den expertis och erfarenhet som gör att vi kan erbjuda våra kunder precis vad de behöver. Kontakta oss redan idag och besök även vårt showroom i Mölndal för inspiration och rådgivning.

Boka visning idag

Attefallsrum – Det bygglovsfria alternativet

Ett nytt gästrum, en bastu, kontor, förråd eller tonårsrum? Listan kan göras lång över hur ett attefallsrum kan användas. Med ett modernt och stilrent utseende och en trevlig planlösning, kan attefallsrummet uppfylla en mängd olika behov och funktioner. Med en uteplats eller uterum från oss får du:

Ett uterum anpassat enligt era önskemål

  • En konstruktion som passar väl ihop med de flesta hus
  • Ett stort urval av tillbehör som ökar komforten i ditt nya rum
  • Totalentreprenad av arbetet vilket leder till minskade ledtider och förseningar i bygget
  • Över 25 år av erfarenhet och expertis av uterum, altan och uteplats
Läs mer om våra attefallsrum
Byggkompaniet bygger uterum & vinterträdgårdar från Expodul.

När slipper man ansöka om bygglov?

Om du vill undgå att ansöka om bygglov till uterummet är det reglerna inom friggebodar och attefallshus du får förhålla dig till. Är uterummet som du ska bygga fristående och mellan 15-30 kvadratmeter behövs inget bygglov. Däremot är reglerna annorlunda om du vill bygga det som en tillbyggnad till huset, som till exempel på en befintlig altan. I detta fall är det upp till 15 kvadratmeter som gäller utan bygglov.

Byggkompaniet hjälper till med allt från bygglovsritningar till teknisk support, och självklart anpassar vi oss enligt dina önskemål, oavsett om det gäller en fristående byggnad på marken eller en ombygge av den befintliga altanen. Du är också när som helst välkommen att höra av dig till oss för tips och rekommendationer, oavsett om du inte ännu bestämt dig, eller under processens gång.

Boka visning idag
Byggkompaniet GBG bygger uterum i Göteborg

Bygga inglasad altan

Behöver du bygga uterum från grunden? Eller kanske drömmer du om att bygga på din befintliga altan? Oavsett vad dina planer är så kan vi försäkra dig om att Byggkompaniet Göteborg hjälper er och ger den bästa rådgivningen du kan få under hela processen. Att bygga ett uterum kan vara klurigt eftersom det är många val som ska fattas. Byggkompaniet hjälper dig med allt från inglasning av en uteplats till val av fönster och tak, men även med ritningen för altanen och inspiration som kan hjälpa er i processen.

Vi hjälper dig med alla dessa svåra val du står inför för att du ska få ett så bra och optimalt uterum som möjligt. Byggkompaniet bistår med tips och vägledning vid val av bland annat tak, inglasning, dörrar och val av material. Du kan helt enkelt känna dig trygg med att vi finns där för dig under hela processen!

Allt från grunden till det färdiga uterummet

Grunden är en viktig del när det kommer till bygga uterummet. Allt beror på hur du vill att rummet ska användas och vilken funktion den ska fylla. Vill du till exempel ha golvvärme? Ska du isolera det? Det finns 3 olika grunder till uterummet:

• Krypgrund

• träbjälklag

• Gjuten platta

När du anlitar oss ser vi över din uteplats och behovet du har, varefter vi hittar den mest effektiva lösningen för just er och er trädgård. Eftersom vi erbjuder totalentreprenad för allt arbeten vi utför, slipper du även onödigt långa väntetider och eventuella förseningar i leveranser från tillverkare eller hantverkare. Vi använder oss av våra egna hantverkare för att arbetet ska gå så smidigt som möjligt, utan risker för missförstånd eller andra problem som kan uppstå kring stora byggprojekt.

Boka visning idag

Fördelar med ett uterum från Byggkompaniet

Byggkompaniets bygglovsfria uterum består av en prefabricerad stomme i standardfärgerna vit eller natur.

 • Taklutningen finns med upp till 12 graders lutning
 • Takstolarna klarar av snözon 1,5
 • Taket har UV-skydd på båda sidor, vilket förlänger takets livstid. Skjutdörrarnas spårfiler är specialtätade för maximalt skydd mot oönskat luftdrag och ljud

Byggkompaniets uterum ger er en ökad livskvalité. Ni kan närsomhelst, sommar som vinter, välja att slå er ner med en kopp kaffe i ert fantastiska nya uterum. De specialtätade skjutdörrarna behåller den sköna värmen vintertid, och om sommarhettan är besvärande kan du enkelt skapa ett luftdrag genom att öppna upp skjutdörrarna mot naturen.

Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert eller frågor kring några våra uterum.

Kontakta oss idag
Plisségardiner från Byggkompaniet i Göteborg.

Se alla uterum

Besök oss gärna i vårt showroom i Mölndal för att inspireras eller boka ett möte för att diskutera fram den bästa lösningen för er.

Showroom