Öppettider

Mån 09.00-15.00
Tis-tors 09.00–17.00/fredag.09.00-15.00
Lör 11.00-14.00

Boka på info,adress ring 031-3834860, 070-5776616

Vad letar du efter?

Hem | Våra produkter | Vinterträdgårdar

Vinterträdgård från Byggkompaniet i Göteborg

Vinterträdgård – ett varmt uterum

Kort och enkelt, så är en vinterträdgård ett isolerat uterum. Skillnaderna mellan ett uterum och en vinterträdgård är inte särskilt många, men de finns. Liksom uterummet är vinterträdgården ett inglasat rum, som ofta fungerar som en påbyggnad till det befintliga huset. Den stora skillnaden är att vinterträdgården är den mest isolerade varianten av uterum, och den går att värma upp under årets alla månader, varma som kalla.

  • Har du någonsin velat förlänga säsongen utomhus?
  • Vill du göra ditt hem bekvämare på vintern?
  • Vill du öka värdet på ditt hus?
  • Älskar du grönska och vill odla dem året runt?

Om ja, är vinterträdgården den perfekta produkten för dig att bygga. Med ett vinterbonat uterum får du ett isolerat rum som specifikt har utformats för att ge dig ett vinterbonat utrymme. Detta fantastiska uterum kan nyttjas både under sommar & vinterhalvåret. Tack vare sina isolerade väggar, fönster och tak, har ni också möjlighet att odla och förvara dina vackra blommor och växter när klimatet utanför är för kallt och kargt. En vinterträdgård är alltså ett uterum för dig som önskar att du kunde njuta av ett större växthus året om, eller för dig som önskar att bygga ut huset med ett rum som du kan nyttja oavsett väder.

Vinterträdgård från Solarlux
Solarlux vinterträdgård och uterum från Byggkompaniet

Byggkompaniet – Specialister med flera års erfarenhet

Vi är ett team av proffs som specialiserat sig på vinterträdgårdar och andra typer av uterum, och vi vet hur vi ska hjälpa dig att bygga en vinterträdgård som uppfyller dina behov och ökar värdet på ditt hem. Byggkompaniet i Göteborg erbjuder även fri konsultation av uterum, val av material som glas, tak, ventilation, samt att vi planerar processen åt dig så du enkelt kan följa bygget steg för steg. Bra va?

Varmt välkommen att kontakta oss på mail eller telefon, eller besök vårt showroom i Mölndal för både rådgivning och inspiration.

Kontakta oss

Kom till vårt showroom

Om du kommer till oss så kan vi ge dig råd och kan hjälpa dig med design och skisser. Vi hjälper dig med bygglov och all annan formalia. Du är hjärtligt välkommen att besöka oss i vårt showroom för inspiration!

Till showroom

Varför bygga en vinterträdgård?

Vinterträdgårdar fick sitt namn att man från början skapade ett uterum där man kunde odla och förvara plantor året runt, oavsett klimatet utanför. Detta är tack vare uppvärmning och isolation. Fördelen med detta är såklart stor i ett land som Sverige, med sina kalla vinter och varma somrar.

En vinterträdgård kan ses som en förlängning av huset där du exempelvis kan installera en underbart mysig kamin, eller varför inte golvvärme som håller både dig och dina växter varma även de kallaste perioderna.

Med andra ord får du ett extra vardagsrum där du kan koppla av och umgås med familj och vänner året runt. När vinterstormarna kommer och snön yr runt knutarna, kan du sitta i ditt isolerade uterum med stora fönster och både slappna av samt njuta av trädgården du skapat utanför ditt uterum. Det är bra för mer än bara dina odlingar – det ökar också värdet på ditt hem. Med ett så imponerande tillägg kommer andra att tänka två gånger innan de köper ett hus utan ett uterum.

Uterum och vinterträdgårdar från Byggkompaniet
Vinterträdgård Byggkompaniet från Solarlux

Bra isolering för bästa komfort

En annan fördel med ett vinterbonat uterum är det fantastiska ljusinsläppet. Dagsljuset kommer in tack vare de stora partierna av glas, både från väggar och tak. Vilket är positivt för både växter och inomhusklimatet. Det gör att du kan äta middag under stjärnhimmeln en sen augustikväll, men du befrias från att sitta ute och huttra.

Så säg adjö till de långa vinterkvällarna och hej till ett uterum som du kan njuta av oavsett under de kallaste månaderna i Sverige!

Vinterträdgård & odling

Vilka växter är lämpliga i ett isolerat uterum? Svaret på det är nästan alla. Även känsliga växter kan frodas i ett vinterbonat uterum vilket innebär att bara fantasin sätter stopp på vad man kan odla. Det populäraste växterna är citrusväxter och olivträd. Men blommar så som magnolia och jasmin är också mycket uppskattat.

Höj värdet på ditt hus med en måttanpassad vinterträdgård

Med en platsbyggd vinterträdgård måttanpassar vi den efter dina önskemål och kan du njuta av ett naturskönt rum med rejäla glaspartier som ger ett härligt ljus hela året runt.

Vinterträdgårdar är en bra investering eftersom de ökar värdet på hemmen samtidigt som de lägger till funktioner som gör dem mer attraktiva för potentiella köpare.

Med god isolering och en vinteranpassad design håller din vinterträdgård dig varm och mysig även under de kallaste månader.
Vinterträdgården, eller vinterbonat uterum som det också kallas, har en storlek som passar de flesta hus, vilket ger dig gott om plats för växter, möbler eller vad du än har tänkt dig. Genom att inreda din vinterträdgård kommer du att kunna förlänga din utomhussäsong – och öka värdet på din fastighet på samma gång!

Uterum & vinterträdgårdar från Byggkompaniet
Vinterträdgård från Byggkompaniet GBG

Bra isolering för bästa komfort

Vi ser till att du får tillräckligt med dörrar och skjutdörrar i ditt uterum så att du kan öppna upp och få en behaglig temperatur under sommaren och härlig värme på vintern.

Tekniskt når vi detta med cellplastisolering i grunden, brutna köldbryggor och isolerglas som du kan beställa med en invändig beläggning som släpper in ljuset, men behåller värmen. Bra tätning i dörrar och skjutpartier ser till att du slipper drag. Med starka stommar av aluminium och tåligt glas står sig din vinterträdgård på plats och välisolerat, år efter år.

Om du oroar dig för taxeringsvärdet, observera då att vinterträdgårdar inte kan räknas som bostadsyta! Är ditt uterum under 15 kvm slipper du dessutom bygglov. Har du funderingar kring processen och vägen till uterummet är du välkommen att ringa eller skicka in ett formulär till oss så hjälper vi dig.

Vi bygger din vinterträdgård- Kontakta oss idag!

En vinterträdgård kan förlänga utomhussäsongen genom att erbjuda en varm och mysig miljö året runt. Den är också perfekt för växter som inte gillar det kalla vädret tack vare uppvärmning. Om du letar efter en investering som kommer att öka värdet på ditt hem och göra det mer stilfullt, är det ett av de smartaste besluten du kan fatta att bygga en vinterträdgård. Oavsett om du vill ha ett vinterträdgård med modernt utseende eller något mer traditionellt har vi alternativ för de flesta smaker och budgetar.

Utöka komforten med extra tillval

Det finns också möjligheten att installera en öppen spis i ditt uterum så att du kan skapa en atmosfär av sann komfort och värme.

Vi uppför din vinterträdgård i trä eller aluminium som är hållbara material. Med glaspartier som fönster och tak skapar det känslan av ett större och sömlöst rum.

Kom igång med ditt vinterbonade uterum redan idag

Kontakta oss på Byggkompaniet i Göteborg så hjälper vi dig och skräddarsyr det perfekta uterummet till ett bra pris. Vi har färdiga uterum som vi anpassar efter ditt hem så du behöver inte anlita en arkitekt.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert