MENY
0 Varor
0 kr
Prata uterum med Oss!

031-776 99 35

0 Varor
0 kr
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Takguide - Skjutbara tak

 

 

Polykarbonat tak

Tänk dig en härlig vårdag: Solen skiner från en klarblå himmel och du känner för att få lite färg på kinderna. Du går ut i ditt uterum, öppnar upp taket och sträcker ut dig på en liggstol. Sedan njuter du av de värmande solstrålarna, i lä från vind och drag och till ackompanjemang av vårens första koltrast. Det är en härlig tanke, eller hur - och den visar klart på fördelen med att välja ett skjutbart tak till ditt uterum.

Kombinera fasta och skjutbara partier

Santex skjutbara tak kan kombineras med fasta och skjutbara sektioner efter eget huvud. Takplattan är bästa möjliga, 16 mm tjock och uppbyggd i 5-skikt med X-struktur. Tillsammans med energiglas i dörrar och fönster blir resultatet ett välisolerat rum som är njutbart en stor del av året. Har du vinterträdgårdsambitioner rekommenderar vi istället Santex fasta tak, 35 mm.

 

  • Droppkant
  • Inbyggd dränering
  • Borsttätningslist

Tillbehör: Hängränna och stuprör 

 

  • Fast parti
  • Skjutbart parti
  • Täckprofil
  • Gummilist (EPDM)
  • Säkerhetsklossar, tar upp toleranser +/- 7 mm

Santex Skjutbara Tak är lätt att montera under takfot där det annars kan vara svårt att komma åt. Fäst spärrhaken på den bakre bärlinan, skjut in och lägg ner takplattan - nu är den fixerad och tätad. 

 

16 mm 5X-STRUKTUR U(K)-värde 1,98

9X-strukturplatta i polykarbonat. Gör taket extra stabilt och ger ett utmärkt kondensskydd.

2-delat utförande skjuttak

Den översta taksektionen är alltid fast. Taklutningen skall vara minst 6 grader och max 12 grader. (6 grader = 105 mm per meter).

 

Tillbehör

 

Hängränna och stuprör

Hög kvalitet i UV-beständig plast. Finns i vitt och brunt. Även i plåt i färgerna mörkgrå, mörkröd, mörkbrun, klarvit, svart, aluzink, brunröd, silvermetallic och kopparmetallic.

Linspel

Hjälpmedel för att öppna och stänga skjuttak.

Stagprofil

Stagprofiler rekommenderas till tak som är djupare än 2500 mm.

Plisségardiner

Plisségardiner dämpar både ljuset och ljudet i ditt uterum. Genom att de reflekterar ljuset sänks temperaturen i uterummet under varma dagar. Samtidigt isolerar gardinen mot kylan under bistra vinterdagar.

Finns i totalt 24 vävar/färger. 22 av dessa har pärlemorbaksida som effektivt reflekterar sol-ljuset. Därutöver finns 2 vävar med mörkläggande baksidor.

Skena i vitt eller aluminium.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.