MENY
0 Varor
0 kr
Prata uterum med Oss!

031-776 99 35

0 Varor
0 kr
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Santex logotyp.

Takguide
- Välj rätt tak till ditt uterum från Santex


Vill du ha ett unikt tak som imponerar på grannarna? Vi har ett brett utbud av allt ifrån glastak till tak i polykarbonat. Takpannorna finns i olika tjocklekar med olika isolerande egenskaper så att du kan skräddarsy ditt uterum efter dina önskemål. Ta hjälp av vår takguide på denna sida för att du ska hitta rätt tak till ditt uterum. 

Ett tak för olika tillfällen


I vår takguide hittar du inspiration för att skapa din egen plats. En plats att sitta och vila med en god bok, eller en plats som bjuder till härliga stunder med vänner och familj. Oavsett hur du planerar ditt uterum kan du lita på att vi erbjuder ett brett utbud med tak av hög kvalitet.

Låt uterummet bli din egen oas


Utgå ifrån väder, vind och syftet med ditt uterum. Ett tak i glas ger en härlig frihetskänsla och en lyxig upplevelse. Är du en sån som inte gillar när solen ligger på kan det vara lämpligt med ett cellplastisolerat tak som både stoppar solljus och stark värmestrålning. Komplettera med plisségardiner för att dämpa både ljudet och ljuset i ditt uterum.
Är ditt tak djupare än 2500 mm rekommenderar vi att du installerar en stagprofil. Santex tak har en lång livslängd och oavsett vilket tak du väljer erbjuder vi fördelaktiga garantitider på alla våra tak.

Polykarbonat tak

Taken tillverkas av polykarbonat. Starkt och slagtåligt, med bra ljusgenomsläpp. Takpannorna finns i olika tjocklekar med olika isolerande egenskaper. Santex tak har lång livslängd. Vi har dessutom försett det med ett skyddande UV-skikt på båda sidor. En unik Santex-lösning som gör att taket inte gulnar. Santex erbjuder därför 10 års färggaranti på polykarbonatplattan.

Våra olika polykarbonat modeller:

Modeller av våra polykarbonattak.

 

Uterum från Santex.

Opalvit takplatta

Vår storsäljare! Den opalvita takplattan ger ett behagligt ljus- och värmeinsläpp och är användbar i alla lägen. Perfekt på solsidan då den dämpar både direkt solljus och stark värmeinstrålning.

Rökfärgad takplatta

Egenskaperna påminner om den klara plattans. Den tonade färgen dämpar ljuset något. Placeras helst mot norr.

Heltäckande vit takplatta

Ännu en unik Santex-lösning! Denna platta stoppar skarpt solljus effektivt, samtidigt som den bibehåller den skön värme i rummet. Den vita färgen för att rummet upplevs som ljusare på kvällen. Den reflekterar även ljuset in i huset.

Klar takplatta

Denna takplatta släpper igenom mycket ljus och värme, occh kan ge störande reflexer i direkt solljus. Lämpar sig därför bäst i skuggiga lägen.

Glastak

Att välja ett glastak är en lösning som ger frihetskänsla och sätter en exklusiv prägel på ditt uterum. Fördelarna är också lätt att se: du får fri syn upp mot den knallblå himlen när du slappar under soliga dagar och kan räkna stjärnorna när du sitter och filosoferar framåt småtimmarna. Santex erbjuder 5 års garanti.

 

Glastak från Santex.

 


   

Uterum från Santex.

Plåtmontage.

Anlita fackman för plåtmontage som ansluter taket mot husens olika fasadtyper.

34 mm tak.

34 mm tak

  • Taket levereras komplett med heldragen gavelprofil.
  • Övre och undre skarvprofil hålls ihop med skruvar - A och O när höststormarna sätter in.
  • Gummilister tätar.
  • Underhållsprofilen har en integrerad tätning som är vit.

 

Frontprofil.

  • Heldragen frontprofil ger taket en dekorativ anslutning.
  • Droppkant.
  • Tillbehör: Hängränna och stuprör.

Cellplastisolerade tak

En helt ny Santex-lösning! Denna platta har en isoleringskärna med en ljuddämpande effekt. Den stoppar både solljus och stark värmestrålning. U-värdet på takplattan är mycket lågt. Går att få vit på både ovan- och undersidan alt. aluminiumfärgad RAL 9006 på ovansidan och vit undersida.

Våra olika cellplastisolerade takmodeller:

Cellplastisolerade takmodeller.

Uterum från Santex.

Hängränna.

Hängränna och stuprör

Hög kvalitet i UV-beständig plast. Finns i vitt och brunt. Även i plåt i färgerna mörkgrå, mörkröd, mörkbrun, klarvit, svart, aluzink, brunröd, silvermetallic och kopparmetallic.

Linspel.

Linspel

Hjälpmedel för att öppna och stänga skjuttak.

Stagprofil.

Stagprofil

Stagprofiler rekommenderas till tak som är djupare än 2500 mm.

Plisségardiner.

Plisségardiner

Plisségardiner dämpar både ljuset och ljudet i ditt uterum. Genom att de reflekterar ljuset sänks temperaturen i uterummet under varma dagar. Samtidigt isolerar gardinen mot kylan under bistra vinterdagar.

Finns i totalt 24 vävar/färger. 22 av dessa har pärlemorbaksida som effektivt reflekterar sol-ljuset. Därutöver finns 2 vävar med mörkläggande baksidor.

Skena i vitt eller aluminium.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.