MENY
0 Varor
0 kr
Prata uterum med Oss!

031-776 99 35

0 Varor
0 kr
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Santex logotyp.

Glasguide Santex


Är det dags för ett nytt uterum? Då kan du med fördel använda dig av Santex glasguide för att hitta rätt produkter till just ditt projekt och dina behov. Santex erbjuder både enkelglas, isolerglas samt energiglas. Alla produkter från Santex är naturligtvis tillverkade av säkerhetsglas vilket är upp till fem gånger tåligare än vanligt glas!

Vad passar Santex glaspartier till?


Oavsett vilken typ av uterum du planerar har Santex glas för ändamålet. Med hjälp av Santex glasguide hittar du de produkter som passar ditt projekt bäst. Med ett enkelglas får du ett uterum som passar för sommarperioden. Vill du däremot kunna utnyttja ditt uterum även när termometern börjar sjunka skall du hellre välja ett energi- eller isolerglas. Glaspartierna finns i en mängd olika storlekar och utföranden.

Förläng sommaren med ett uterum


Tänk att kunna sitta i ett eget uterum även när hösten anlänt. Med ett uterum från Santex blir drömmen verklighet. Börja med att använda Santex guide för att hitta rätt glas till ditt uterum. Tänk på att ju lägre U-värde ett glas har desto bättre isoleringsförmåga har det. Ett uterum går utmärkt att bygga själv, börja med att bygga en stabil stomme som du sedan fäster de olika glaspartierna från Santex i. Du kan både välja fasta partier och skjutdörrspartier. Om du inte vill bygga själv kan du också göra en egen ritning och få ditt drömuterum måttanpassat av Santex!

Enkelglas (till Santex Elegance)

Vanligt 4 mm enkelglas har U-värde 5,8. Håller värmen under vår och sommar.

Energiglas/enkelglas (till Santex Elegance)

Energiglas 4 mm med bästa effektiva U-värde 3,9 (enligt Svensk Byggnorm) förlänger uterumssäsongen. Isoleringseffekten gör att rummet och glaset behåller värmen. Risken för imma och rimfrost minimeras.

Energiglas är enkelglas som försetts med ett tunt, genomskinligt skikt av tennoxid, som gör att värmestrålningen reflexeras och stannar kvar i rummet. Den största fördelen med energiglas är att risken för imma eller rimfrost minimeras, eftersom glasets temperatur är högre. Temperaturen i hela uterummet höjs och uterumsäsongen förlängs.

Isolerglas 4-8-4 mm (till Santex Elegance Plus)

Elegance Plus har tvåglasfönster med 8 mm spalt med argongas mellan glasen. U-värde 2,9. För bättre isolering finns även 2-glas fönster med argongasfylld spalt och energiglas U-värde 1,7.

 

 

Ett glasparti i solen.

Isolerglas 4-14-4 mm (till Santex Star)

Tvåglasfönster med 14 mm argongasfylld spalt mellan glasen. U-värde 2,7. För bättre isolering finns 2-glas fönster 4-14-4 mm med argongasfylld spalt och energiglas med U-värde 1,1.

Isolerglas för vinterträdgård

Santex med 14 mm spalt i kombination med ett profilsystem med brutna köldbryggor. Det är förutsättningen för att din vinterträdgård ska hålla värmen under den kalla årstiden.

Specialglas

Vid önskemål om olika glastyper utanför bassortimentet, kontakta oss på telefon 031 - 776 99 35 eller epost info@byggkompanietgbg.se för information och hjälp. Det kan till exempel vara aktivt glas, olika färgnyanser mm.

 

Bild över ett glaspartis delar.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.