MENY
0 Varor
0 kr
Prata uterum med Oss!

031-776 99 35

0 Varor
0 kr
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Aliver isolerad alu-stomme

 

Aliver helaluminiumstommar


Det som kännetecknar Aliver system är elegans, med smarta detaljer såsom integrerad takränna, dolda stuprör i stolparna samt osynliga infästningsdetaljer som skruvar, bultar mm. Stommen finns både i oisolerat och isolerat utförande, som ett uterum, vinterträdgård eller som en tillbyggnad till huset. Bärande delar finns i olika utföranden. Dels rent estetiska variationer, men även för att klara olika spännvidder. För att undvika nedböjningar förses bärlinor och takstolar med dolda stålprofiler. Dragstag används för att förstärka konstruktionen ytterligare. Vi bygger Aliverstommar som obruten takstomme, sadeltakstomme, eller som en Victorian med valmad takstomme. Aluminiumstommen ger dig en underhållsfri stomme som även blir ett ”smycke” för huset. Aliver finns både som det enklaste uterum till den mest exklusiva vinterträdgård.

Aliver är ett taksystem med underhållsfri aluminiumstomme. Vi har ett antal olika taksystem för både enkelglas och isolerglas allt beroende på vilken isoleringsgrad, spännvidd på takstolar och bärlina samt vilken solskyddsreglering man önskar. Taksystemet är även anpassat för kanalplast i olika tjocklekar beroende på vilken isoleringsgrad som önskas. Vi utformar förslag, offerter och ritningar efter dina förutsättningar.

Obruten takstomme


 

Den obrutna Aliverstommen passar till modern liksom till klassisk arkitektur. Med aluminiumstommens underhållsfrihet blir den ett optimalt uterum, veranda eller tillbyggnad. Stommen används med fördel i offentliga miljöer, som till restauranger och caféer. Även inglasningar till bostadsrätter, eller inglasning av bottenvåning på blockhus är en ökande trend.

Sadeltakstomme

 

Aliver sadeltakstomme passar till modern, liksom till klassisk arkitektur. Med aluminiumstommens underhållsfrihet blir den ett optimalt uterum, veranda eller tillbyggnad. Stommen används med fördel i offentliga miljöer, som till restauranger och caféer. Även inglasningar till bostadsrätter eller inglasning av bottenvåning på blockhus är en ökande trend.

Victorian

 
 

Victorian plus är vårt mest exklusiva taksystem för vinterträdgårdar. Här pratar vi inte om uterum utan om exklusiv boyta med en känsla av lyx. Du kan välja mellan ett stilrent traditionellt sadeltak till ett tak i Engelsk Old fashion stil. Victorian plus kan konstrueras i en mängd olika takformer och vinklar, vilket ger dig en möjlighet att förverkliga ditt drömrum. Varför inte förse konstruktionen med ett kupolformat tak, infällda spottlights i takstolarna och en kristallkrona i nocken.

Det som karaktäriserar den engelska stilen Victorian när det gäller vinterträdgårdar är det tårtbitsformade taket och de brutna hörnen i fasaden, antingen 135 grader eller 150 grader. Den geometriska grundformen bygger på en åttahörning eller en tolvhörning.

Vinterträdgårdar typ Victorian skiljer sig från vanliga vinterträdgårdar genom sin speciella form och sitt estetiska uttryck. Alla takkonstruktioner till uterum och vinterträdgårdar byggs och monteras av utbildad personal.

 

Kontakta oss gärna på:

telefon 031 - 776 99 35

epost info@byggkompanietgbg.se 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.