MENY
0 Varor
0 kr
Prata uterum med Oss!

031-776 99 35

0 Varor
0 kr
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Glasguide

 

Skulle du bygga hus utan att isolera mot kyla och hetta? Knappast! Så varför skulle du investera i en glasbyggnad som inte tillfredsställer de krav som man bör ställa på ett helårsrum?

I glastabellen nedan kan du jämföra värdena, särskilt solfaktor och U-värde.

testKlicka för större bild

 

Solfaktor

Solfaktorn är viktig för komforten under sommarhalvåret. Utan bra solfaktor (så låg som möjligt) blir en glasbyggnad outhärdligt varm. Det hjälper inte att montera in stora skjutdörrspartier, de kan ändå inte stå öppna när du är borta hemifrån.

U-värde

U-värdet är ett uttryck för isolationsförmågan. Ju lägre värde, desto bättre isolationsegenskaper.

Ljusgenomgång och UV-strålar

Även ljusgenomgång och genomgång av UV-strålar är viktigt. Du ska inte behöva använda solglasögon inomhus och solens UV-strålar bleker tyger och interiörmaterial.

Solkontroll

Glasets förmåga att kontrollera ljus- och värmeinsläpp är lika viktig som isolationsegenskaperna. Utan solkontrollsglas blir glasbyggnaden oanvändbar på sommaren. Det blir outhärdligt varmt, växter vidbränns, möbler och textilier bleks och du måste använda solglasögon inomhus.

Four Seasons glas dämpar ljusinsläppet till en behaglig nivå och släpper endast igenom 15% av solvärmen genom taket och 33% genom fasadglaset. Insläppet av ultravioletta strålar minskar till 7% genom taket respektive 13% genom fasaden. Även reflexerna från glaset både utvändigt och invändigt visar bättre värden än i standard-glas och energiglas.

Säkerhet

Alla Four Seasons glasprodukter har byggts med 2-skikts härdat glas. Vid behov kan glas med laminerat innerglas levereras till tak. Bygglagsstiftningen kräver säkerhetsglas i bland annat tak och dörrar. Härdat glas är 4 gånger starkare än vanligt fönsterglas. Man kan faktiskt gå på glastaket vid rengöring eller när en fasad ovanför glasbyggnaden ska underhållas.

Skulle ett härdat glas ändå gå sönder, faller det ned som små pellets utan att skada personer som eventuellt befinner sig i glasbygganden. Ett laminerat glas sitter kvar även om det krosssas, vilket är en fördel i tak över t ex simbassänger.

Garanti

Four Seasons Solar Products LLC ger 20 års skriftlig garanti på sina glas. Garantin omfattar eventuella fabrikationsfel, kondensskador och också framtida bräckage. Garantin gäller inte bara för din som ursprunglig köpare, utan också för den du enentuellt säljer ditt hus till i framtiden.

Garantin gäller nya glasleveranser och 20 år från och med den ursprungliga monteringen. Den ofattar dock inte glas som krossas under monteringen - eventuella kostnader i samband med sådant glasbyte måste du eller ditt försäkringsbolag täcka själva.

Tvätt av glasbyggnad

Många gruvar sig för fönstertvätten i en glasbyggnad. Four Seasons har tagit konsekvensen av detta och utvecklat Easy Kleen. Easy Kleen är en permanent finish på ytterglaset (Hydropillic Exterior Glass Finish). 

Sett genom ett mikroskop ser en glasyta ojämn ut, med gropar och fåror. Med Easy Kleen-ytskiktet jämnas dessa ojämnheter ut för alltid, vilket gör att regnvatten rinner av fort, utan att efterlämna damm eller orenheter vilka i stället sköljs bort. Glaset torkar också snabbare, så att inte damm fastnar på det.

Glaset måste fortfarande tvättas, men med Easy Kleen går tvätten lättare och glaset håller sig rent mycket längre.

Maskering

Suveräna glas förtjänar suveränt skydd! Four Seasons glas levereras från fabrik med skyddande plastfilm på både utvändigt och invändigt glas. Denna maskering skyddar glasen under tillverkningen i fabriken, under transporten till monteringsplatsen, under monteringen av glasbyggnaden och också mot eventuella skador som andra byggnadsarbetare eller material som t ex cement- och färgstänk kan åsamka. När monteringen är färdig drar man av plastfilmen och glasbygganden framträder med rena och perfekta glas utan repor eller fläckar.

Fråga oss gärna om råd!

Kontakta oss gärna på telefon 031 - 776 99 35 eller epost info@byggkompanietgbg.se

Du kan också använda vår offertförfrågan.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.